2 Meest bekende betaalmiddelen voor en Website

Veel internetgebruikers zijn wel redelijk bekend met het internet, maar mijn vraag is hoe bekend ben jij als (web)developer?

Betaalmiddelen op internet

Paypal

Werelds meest gebruikte betaalmodule

Paypal is de grootste en meestgebruikte wereldwijde betaalmethode voor winkels zoals Ebay, Online webwinkels uit het buitenland en tevens ook veel Nederlandse websites kijk maar naar Marktplaats. Paypal is een zeer handig betalings systeem maar is ook in sommige gevallen zeer gevaarlijk aangezien je moet uitkijken met wat je koopt op het internet. Paypal geeft de verkoper bij aantonen van de werkverichting of dienst altijd het gelijk zodat de verkoper nooit wordt opgelicht.


Paypal koppelen aan een website

Om paypal aan je website te koppelen heb je een API van paypal nodig die op de website van paypal zelf te downloaden is. Ook kan je op google kijken voor tutorials of scripts die het werk al gedeeltelijk klaar hebben waarvan jij het alleen nog maar in je website hoeft te implementeren en de aanpassingen te doen. Een paar goeden voorbeelden zijn hier onder te vinden. Overigens zijn er verschillende manieren te vinden hoe je php zou kunnen integreren met een goede documentatie erbij geleverd. googl op het probleem mocht je er niet uit komen!

  • https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=developer/howto_testing_sandbox
  • https://cms.paypal.com/us/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=developer/library_download_sdks
  • https://www.x.com/developers/paypal

iDeal een Nederlandse betaalmodule

Verschillende Vormen van betaalmodules

iDeal werkt bij verschillende tussenpartijen. Enkele van deze tussen partijen zijn Mollie, Icepay, MobileMoney en TargetPay. Deze bedrijven bieden betallingen voor uw webwinkel aan met een simpele API die door deze tussenpartijen geprogrammeerd zijn. Zij vragen hiervoor per gemaakte iDeal betaling een vergoeding van €0,50 – €1,00. Bij Icepay zal je daarom ook veel verkopen moeten hebben zou je de iDeal kosten echt omlaag kunnen brengen. Het beste is natuurlijk om legaal met een bedrijf wat geregistreerd staat bij de KVK een aanvraag te doen bij iDeal.nl zodat de kosten minimaal zijn. iDeal zelf vraag ongeveer 19 cent per betaling en is daarom in zijn geval het meest rendabel.

Bronnen en Informatie voor het programmeren

Een zeer handige webpagina met alle informatie over iDeal geschreven door Martijn Wieringa van PHPSolutions is de iDeal-Simulator


About Bernardus Molkenboer

Multi Media Management, Editor, Fotograaf, Designer & Developer.

Check Also

via Pokeren bij Pokerstars

Geld Verdienen met pokeren bij PokerStars Er zijn ondertussen vele aanbieders op de markt wat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *